Prilagodba

O tvrtki Komunalac d.o.o.

  Komunalac         17.11.2021.
O tvrtki Komunalac d.o.o.

Komunalac d.o.o. sa sjedištem u ulici Ivana Nepomuka Jemeršića 37c u Grubišnom Polju, najveća je tvrtka u vlasništvu Grada Grubišno Polje. Pod tim imenom posluje od 1997. godine i pravni je slijednik Javnog poduzeća KOMUNALAC s.p.o., osnovanoga 1. siječnja 1980. godine. U tvrtki je stalno zaposleno 35 radnika. Zgrada tvrtke "Komunalac" d.o.o. u uporabi je od 2004. godine.

Među osnovnim djelatnostima je sakupljanje neopasnog otpada, održavanje čistoće grada, čišćenje svih vrsta objekata, odlaganje komunalnog otpada, održavanje groblja te obavljanje pogrebnih poslova, dimnjačarska služba i održavanje javne rasvjete.

Od 2004. godine Komunalac d.o.o. prelazi na novu - sadašnju lokaciju. Naknadno upotpunjuje svoje djelatnosti sa graditeljstvom, proizvodnjom betona i betonske galanterije poput armiranobetonskih blokova, betonskih blokova, ploča, rubnjaka, žardinjera. Uvedena je i maloprodaja cementa, pijeska, šljunka, agregata i cigle u suradnji s kooperantima.

Komunalac d.o.o. je za svoj rad nagrađen priznanjem Plaketom 4. sudenoga 1991. a redovito sponzorira brojne gradske događaje te ustanove i udruge poput dječjega vrtića "Tratinčice", Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Vatrogasnih društava, NK Zdenke, RK Ilove te brojnih ribolovnih društava s gradskoga područja. Tvrtkom u ime osnivača Grada Grubišno Polje upravljaju direktor i Nadzorni odbor dok Skupštinu tvrtke čine članovi Gradskoga vijeća.

 

Direktor: Ivica Ahac, ing.

Nadzorni odbor:

  • Alen Skender - predsjednik
  • Goran Starčević
  • Mario Bukovac

 

MISIJA DRUŠTVA

Komunalac d.o.o. nastoji zadovoljiti sve komunalne potrebe stanovništva Grada Grubišnog Polja predviđene Zakonom o komunalnom gospodarstvu koje obavlja bilo kao komunalne djelatnosti bilo kao uslužne komunalne djelatnosti koje su mu povjerene od strane Grada Grubišnoga Polja.

VIZIJA DRUŠTVA

Komunalac d.o.o. konstantno se trudi olakšati i učiniti pristupačnijim sve komunalne usluge stanovništvu grada Grubišnoga Polja odnosno postati servis građana grada Grubišnoga Polja pod ingerencijom osnivača. U prvom redu to se odnosi na pitanje postupanja s otpadom sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom kao i svih ostalih djelatnosti koje mu Grad povjeri sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu i ostalim zakonima koji reguliraju materiju komunalnih usluga zbog kojih je Komunalac d.o.o. osnovan. Isto tako  težimo učiniti grad Grubišno Polje što ljepšim i uređenijim na zadovoljstvo svojih građana što je ujedno i cilj našega postojanja.

      KOMUNALAC društvo s ograničenom odgovornošću za pružanje komunalnih usluga Grubišno Polje (u daljnjem tekstu: Društvo) osnovano je Izjavom Grada Grubišno Polje dana 16. rujna 1997. upisano u Registar Trgovačkih društava pri trgovačkom sudu u Bjelovaru pod brojem Fi-574/94.

Društvo je pravni slijednik Javnog poduzeća KOMUNALAC p.o. upisano u sudski registar dana 24. siječnja 1990. pod brojem 1-454, Fi-3/90.

Osnovna svrha organiziranja Društva kao specijalizirane organizacije je obavljanje poslova pružanja i održavanja komunalnih usluga.

Sredstva, oprema te poslovni objekti za rad i poslovanje vlasništvo su Društva.

Osnivač Društva je Grad Grubišno Polje, a od 05.04.2016. iz Komunalca d.o.o. izdvojeno je novo društvo temeljem Zakona o vodama koje ima naziv VODOVOD GRUBIŠNO POLJE d.o.o.

 

ISKAZNICA TVRTKE

Tvrtka:
KOMUNALAC društvo za komunalne djelatnosti s ograničenom odgovornošću
Skraćena tvrtka:
KOMUNALAC d.o.o.
Sjedište:
Grubišno Polje, Ivana Nepomuka Jemeršića 37/c

Trgovački sud u Bjelovaru, registarski uložak s matičnim brojem subjekta (MBS) 010033001
OIB: 71895953297

Poslovni računi:
Podravska banka d.d. Koprivnica
Opatička 3, Koprivnica
IBAN: HR6723860021100505677
SWIFT: PDKCHR2X
 
Temeljni kapital:
16.909.100,00 kn uplaćen u cijelosti
Član uprave:
Ivica Ahac
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.